tisdag 31 december 2013

JAMAICA - day 4 - Negril and cliff diving

Vilken dag! Jag vaknade sju imorse men ville verkligen inte upp så tidigt så jag somnade om. Vaknade då istället 10.30 och kände att jag sovit aaaaaalldeles för länge.. Drog mig för att gå upp och möta alla tidig-vaknare då jag själv sovit så himla lång tid men tog mig upp hyfsat fort ändå. Till min lättnad hade typ samtliga o huset haft svårt att somna och tagit megasovmorgon hela högen. Ångest borta, superb! Hade en superfrukost vid poolen innan jag var redo för dagens händelser.

Jamaicas kurs är inte jättelovande haha. Att äta ute kostar $1000+ för en person.. Denna arma ketchupflaska kostar $776. Inflation anybody? Det är liksom billigt men inte i deras pengar räknat haha. 

Vi tog oss till tennisplanerna där de hade bokat ännu en tid med ett proffs. De äldre barnen körde med honom medan jag och sjuåringen körde tillsammans på sidan av. Det är första gången jag spelar tennis. Ska väl inte säga att jag är någon naturbegåvning direkt haha... Vi körde 15 min med proffset där han gav mig lite tips osv men ja.. Jag har mycket att jobba på haha. Fick beröm för min backhand i alla fall. Det är ju i alla fall något ;) 

Sjukt varmt var det och tennisen gav mig en snygg bondbränna, tackaaaarrrrrr. Haha!

Testade att logga in på Skype en snabbis när vi kommit hem och fick där tag i pappa min. Vi skypade en snabbis innan sjuåringen kom in och ville att jag skulle bada i poolen med honom. Självklart är jag på på det! Vi badade ett bra tag innan det var dags för lunch.

Vi tog oss vid tvåtiden iväg till Negril. Jag visste inte vad som väntade där alls förutom att det skulle vara "något fik vid en klippa där man hade cliff jumping". En två timmars bilresa var det dit och det var en himla kvalitetsresa. Vi har ju inte direkt varit utanför vårt resort så på den bilresan fick man ju verkligen se mer av Jamaica. Det är så himla vackert här! Jag var seg i huvudet så ville sova lite men kunde verkligen inte stänga ögonen med gott samvete. Jag vet inte vad jag förväntade mig av Jamaica men det är fint. Folket här är väldigt vänligt också. Folk är pratglada och intresserade, gillas en massa! 

Vi kom fram till Rick's café som tydligen skulle vara världskänt. Jag hade aldrig hört om det förr men det första som mötte oss var en faaaantastisk atmosfär. Det var hur mycket folk som helst där i alla åldrar. Jag trodde själva bar/restaurangområdet var det alla drogs till men sen såg jag att de flesta var vända mot samma håll. Där såg jag det minsann. Människor som cliff-hoppade ner i vattnet. Så himla coolt var det! 


Det fanna flera olika nivåer att hoppa ifrån där. Några där var typ proffessinella och hoppade från en ställning på ett hustak ner. Helt galet! Jag älskade det!! Stämningen fick med mig helt. Själv hoppade vi faktiskt också ;) inte från 15 meter haha men från typ 4!

En av de två superhopparna haha. De gjorde massa galet, som att gå på hände nerför trapporna :P 

Vi spenderade resten av dagen där. Solen gick ner och de hade reagge musik live. Det var så himla drömmigt! En sjukt bra Jamaica-upplevelse. Jag älskar att de verkligen säger "ya mon" och "no problem mon" haha.

Massor med folk! 


Vi tog oss sen hem vid sjutiden efter en sjukt häftig upplevelse i Negril. Häftigt att få uppleva var det verkligen!

Jag är ännu en kväll så redo för att sova haha.. Det har tagit mig såååå lång tid att få ihop det här inlägget haha! Allt bloggande den här veckan sköts från mobilen, likväl så är alla bilder från en iPhone 5C eller en iPhone 4S så det blir lite fel ibland, ni får ha överseende med det :) 

Kram på er! 

Och som vanligt så hoppas jag att ni får a glori-ish day! (Cred till pappa som delvis hjälpte mig med denna haha!) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar