fredag 13 december 2013

min superbra värdfamilj

Hallå där!

Det var inte jättemuntert när jag skrev här tidigare. Lite flaxigt sådär. Vad hände efter då? 

Jag tog mig direkt till gymmet för att springa av mig. Sprang 1,5 km längre än förra gången utan större problem, mitt psyke får ta och ge sig. Jag KAN springa! 

Tog mig från gymmet hem och bara var lite. Då hände himla instressanta grejer haha! 12-åringen har inte mått bra alls idag så han åkte och hade ett prov och sen kom han hem medan jag var på gymmet.. Jag släppte ut hundarna och nu när det är kallt ute så är de inte jättetaggade på att vars ute längre stunder. Hur som haver! Jag tänkte åka och hämta de två andra skruttarna på skolan så jag ville väldigt gärna att hundarna skulle in. Av någon anledning höll inte de med. De var kvar på andra sidan baksidan och höll på med något. De tar med sig typ gosedjur innefrån så jag trodde att det var någon av de som de lekte med men jag tyckte ändå inte att jag kände igen det. Jag gick ut för att försöka få de att komma med mig och då ser jag minsann vad de är de leker med. Det är en död ekorre...  Jag blir hysterisk och skriker åt de att lämna den. Stolt kommer de springandes med den mot mig istället (fyyyy :( ). De släpper den precis utanför dörren in och jag få på något sätt in de i huset. Äcklad som tusan och helt vilse i situationen skriker jag till 12-åringen och ber honom komma. Han får ut ett ord "Euwww" haha. Jag kunde inte hålla med mer. Han ger mig en plastpåse som jag får ner ekorren i. Heeelt vilse är jag verkligen! "Vad tror jag att de vill att jag ska göra med den? Jag kan inte slänga den i soporna.. Nej de vill de nog inte. Jag kan lämna den i garaget tills vidare.. Vill de ha en död ekorre i garaget? Nej de vill de inte... Ska jag lämna den här? Nej jag tar med den. Ska jag lämna den någon annanstans? Nja...". Det slutade med att jag la påse med ekorre vid en buske bredvid min bil för att sen rådfråga mina värdföräldrar. Resten av dagen har varit helt bekymersfri! Hämtade kidsen, vi tog oss förbi CVS och handlade lite grejer till skolan och tog oss sen hem för att kirra saker. Skjutade 12-åringen till värdmammans jobb då han skulle klippas osv. 

Jag presterade galen matlagning då jag gjorde taco för en hel armé själv haha! Det var köttfärs och kalkonfärs och bröd och annat smått och gott. Success i alla fall! 

"Bake until crisp". Va? När är de inte krispiga....?

När jag berättade för min värdmamma om ekorren hahaha. Hon klarar inte alls av djur sådär. De hade en levande mus i poolen i somras och historien om det har jag hört många gånger haha! "Ooooooooooh myyyyyy goooooood! I am sooo sorry! That's not what you're here for! That's above and beyond. I'm soooooo sorry!". Gulle, haha! Som att det vore hennes fel. "Don't tell anyone, people will think we're the worst family ever!". Det kan jag säga direkt att de är de inte. Fantastiska är de :) 

Vid sju-tiden kom farföräldrarna från Californien som ska vara här över helgen. Mina värdföräldrar är verkligen fantastiska  människor och jag förstår vad det kommer ifrån. Jag har nu träffat både morföräldrar och farföräldrar och de är minst lika fantastiska! Så himla mysiga.

Det var vin och rundvandring i huset som tydligen är väldigt omgjort sedan precis innan jag kom hit. Läggdags för kidsen blev det som gick jättesmidigt. De åt cool typ-kinamat-aktigt samtidigt som vi pratade om allt möjligt. Jättetrevligt! En riktig kvalitetstorsdagskväll. Man blir verkligen bortskämd när de pratar om en. Det är ju fint att vara uppskattad! "It's like you've been here forever!".Kvällen avslutades med att jag satt på golvet i tvättrummet och pratade med min värdmamma om allt möjligt. Har verkligen tur med de! Kvalitetstorsdag! 

Det jag eeeeegentligen skulle blogga om imorse var att jag fick det här smset av min värdpappa:
Kände att det påminde av ett frieri lite haha. Jag ville inte skriva någonting om resan då det varit så fram och tillbaka och så osäkert som jag skrev tidigare. Dominikanska Republiken verkade det ju i alla fall bli. Meeeeeen hahahaa! Vi skulle bli alldeles utspridda på resorten vilket inte var en hit och då hade de ett hus på Jamaica istället. Det som tog emot där var att familjen vi skulle åka med inte var ett stort fan av det typ. Min värdmamma var mäkta irriterad. "Kommer vi inte någonstans på grund av alla men från de kommer jag bli jättebesviken! Vi borde gjort från början så att vi sagt att vi ska hit och så för ni göra som ni vill". Jag vet ärligt inte vart jag hamnar efter jul sådär, vi får se! Mig kvittar det verkligen. Jag tycker det ska bli så kul att skolan är off. Mer tid för roligheter! Om roligheterna sker någonstans varmt är ju det ett plus men det kvittar som sagt :) 

Fick brev från Sverige idag! Min gulle-farmor! Lite osäker på om jag fick öppna det så har inte gjort det än haha. Tusen tack farmor och farfar!

Until next time amigos!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar