lördag 18 januari 2014

långa dagar resulterar i halvdanhet!

Hallå dääääär! 

Fredag fredag fredag! Den bjöd på mysigheter den med.

Jobb imorse som vanligt. Smidigt gick det! Gick upp fixade lite grejer som att maila med Au Pair-föreningen. De skickade lite frågor som man kunde svara på om man ville och nu ska det upp på deras hemsida så de behövde bilder. Lättare sagt än gjort! Får se vad för bild det blev haha.

Innan jag kom hit så läste jag massor massor massor. Jag var inne på Skandinaviska institutets hemsida och läste på, jag läste bloggar i massor, jag var också inne på en sida som heter Aupair-guiden. Sjukt bra sida med en massa information om vad det innebär, tips, info om olika platser i världen där man kan aupaira. Det var jättebra helt enkelt! Funderar du på att bli Au Pair kan du ju alltid ta en titt: http://www.aupairguiden.se/ . 

Jag tog mig i alla fall sen vidare och hämtade upp gym-Jon. Vi tog en hustur (jag gillar att höra att folk blir lite lost haha. Det innebär att jag inte är ensam med det!) och spelade sen biljard. Lagom förmiddag sådär! 

Perfekt väder hade vi! 

Kastade in skridskor i bilen, skjutsade hem Jon och tog mig sen till barnens skola. De har free-skating fredagseftermiddagar på skolan så tjejen, sjuåringen och jag körde på det. Jag har inte åkt skridskor på hur lång tid som helst. Det var superkul haha! Tjejen spelar ju hockey så hon var ju typ kunglig, sjuåringen är fortfarande under träning men han var duktig han med. Han sa att han själv ville börja spela hockey så snart är han väl själv där på banan! Bra grejer alltså! (: 


Vi tog oss hem och tog det lugnt lite. De är inne i en mega Sims-period så tjejen spelade på sin dator och sjuåringen spela på min medan tolvisen var borta hos vänner. 

Gjorde middag innan min värdmamma kom hem. Hon och värdpappan skulle ut på middag på kvällen så jag jobbade sent. Jag tycker det är supermysigt haha. De har varit gifta i 24 år eller nått men går fortfarande ut så mini-dater, helt rätt!

Jag och mini-kidsen preppade sen för megamys! Alla tre bytte om till pyjamas, vi hyrde en film ("Natt på museet"), bunkra upp med glass/sorbet (dessa allergier alltså.... :P ), tog ner filtar och kuddar från rummen, släkte lamporna och bara myste. Sjukt bra häng!!I mitten av filmen kom tolvåringen hem med några kompisar som skulle stanna över. De kollade lite film med oss innan de tog sig upp på tolvåringens våning och fortsatte greja där :) 

Mini-Kidsen ville spela mer Sims så lät de göra det ett tag men sen agerade jag pedagogisk Au Pair och pratade tid med sjuåringen. Han är inte bra på det där alltså haha. Om hans värdmamma säger "Okay, fem minuter till!" så kommer hon ofta tillbaka efter typ nio minuter. Om jag då säger "okay, du har fem minuter" och kommer tillbaka efter fem minuter, då går han oftast bananas. "Det där var inte ens fem minuter!!!" "Jo det var det, jag visade dig klockan och vi räknade ut hur lång tid fem minuter var". Försöker vara konsekvent, annars lär han sig ju aldrig..

Igår var det inga svårigheter tack och lov. Jag gav honom en tidsrymd och två aktiviteter. Sims och lego. Han sa hur mycket tid han ville ha till båda och sen sa jag "nu har tiden för Sims gått, vill du fortsätta spela eller vill du gå upp och leka med lego?". Han ändrade lite genom att köra mer Sims-tid och mindre lego-tid men det gav honom fortfarande inte mer tid totalt. Funkade perfekt! Inte så att han inte försökte haha men han gjorde inte motstånd. "But I can come and cuddle and snuggle with you... At the same time as I'm playing with my Legos! :D ". Det är så mycket lättare och så mycket roligare när det inte är pressat så som det kan vara under vardagar. Jag låg kvar med honom och småpratade lite sen sa jag godnatt och begav mig som varje kväll men jag kom knappt utanför dörren innan han ropade igen. Han brukar berätta något eller liknande när han ropar sådär men nu sa han bara "cuddle?!". I'm always up for that haha! Låg kvar tills lillpyret somnade vilket han gjorde typ tre minuter senare, så gosig. 

Tog mig ner till tjejen men tjejen var borta på övervåningen så jag städade upp efter vår myskväll och tog mig sen upp på mitt rum. Uuuuutmattad som vanligt så höll jag mig uppe ett tag men förstod att mitt jobb mer eller mindre var avklarat för dagen. Somnade kort därefter i en säng fylld av hundar. En bra fredag helt enkelt! Sånt gillar vi ju! :) 

En lördag blir det nu med ledig förmiddag och ledig kväll men jobb däremellan. Jag vet dock inte riktigt vad jag ska göra. Och  vet heller inte vad som händer ikväll haha!  Vi får seeeee! Det löser sig alltid (: 

Jag har ju glömt att berätta! Jag och Josi har bokat Disney on ice nästa söndag i Brooklyn, så himla mysigt!! :D och innan jag ens hunnit smälta vår fina Jamaica-resa så är nästa resa på ingång. I mars då de har springbreak så ska vi förmodligen ta oss iväg någonstans. Ååååååhåååå!


Nej nu är det här ett väldigt långt inlägg. Jag hoppas ni har det strålande haha! Puss och kram! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar