måndag 27 juli 2015

Day 8 - Universal Studios day 2

Nu är det så att vi var tillbaka på Universal dagen till ära men i "den andra" parken. Universal Studios har två parker. Den ena är Universal studios där de har massa coola simulationer och där de visar hur filmer gjorts/man kan vara en del av en film osv, den andra är Island Of Adventures vilket är mer simulationer/attraktioner och liknande som har med superhjältar att göra.

Galnaste vattenåkturen jag någonsin sett! 

I ena parken har de en del av Harry Potter-världen (Londons King Cross station, perrong 9 3/4 och Diagongränden). I den här andra parken hade de den "andra" delen av Harry Potters värld (Hogsmeade och Hogwarts). Vi rusade dit det första vi gjorde innan köerna blev för galna. 



Inuti Hogwarts så har de en jättecool Harry Potter simulation. Loved it! 

Att köa är inte så himla farligt på Universal då man alltid har så mycket att se/göra. Köandet till simulationen var spetsad av referenser från filmerna and I LOVED it! 

Så kul.. Kerstin sa första dagen på Universal att "jag visste inte att du tyckte om Harry Potter så mycket" och jag kunde bara svara att "det visste ärligt talat inte jag heller". Nu vill jag hur som helst se alla filmerna igen så om någon är up for a Harry Potter-marathon when I get home, let me know!

När vi kom ut från attraktionen så mötte vi denna kille med hans fina uggla. Han bjöd på en massa miner och grimaser och på denna kör han "the weird smile".

Jag fick efter prova frozen Butterbeer, vet inte ens vad det är på svenska? Men det var yum! 



Vi flängde fram och tillbaka i parken efter det. De hade en del som hette Toon Lagoon där vi hade bland annat Popeye (han båtmannen som äter spenat och är stark) och även Betty Boop.


En annan del vad för superhjältar. Typ the Avengers.. Och Spindelmannen. Där stötte vi på Captain America



Vi flängde från ena delen till den andra. Jurrasic park, the lost world (typ gudar) och fram och tillbaka. 


Många attraktioner är simulationer. Oftast är de jättebra gjorda och jätteroliga!


Detta mötte oss i en annan del. Alldeles galet var det!

Vi tog oss faktiskt därefter tillbaka till Harry Potter och Hogwarts för att köra simulationen igen. När vi kom dit hörde vi åska och de stängde alla utomhus-karuseller (typ alla) vilket gjorde att folk STRÖMMADE till Hogwarts! Vi hade sån tur då vi missade värsta köerna. 

När vi kom ut från det ÖSTE regnet ner. Öste... ÖSTE!!! Och folk tog skydd i butiken man kom ut i så den var fullproppad!!! Stod där i förmodligen en timme innan regnet la sig lite och vi kunde ta oss ut utan att bli fullkomligt dränkta. Därifrån tog vi oss ut från parken och till bussen som tog oss till vårt hotell.

Det ser kanske inte ut som mycket men här har ni våra mästerplaner! Utan att skämta haha! Alla våra dagar. 

Vi tog Det lugnt på hotellet ett tag innan vi kallade på en Uber som tog oss till vår nattbuss till Atlanta, GA.. Och äventyret fortsätter :) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar