torsdag 23 juli 2015

Day 6 - chaos

7.45 AM:

Såååå... Att ta sig till Orlando gick ju inte alls så himla smidigt... Vi tog tåget från Chris' lägenhet till flygplatsen. Eller i alla fall så trodde vi det... Stationen som skulle vara flygplatsen visade sig vara stationen innan flygplatsen och vi vart fast någonstans med för långt att promenera, ingen taxi, inget annat tåg som kunde ta oss dit i tid... Vi tog därför en Uber. Han hämtade oss och berättade därefter att Greyhound-stationen (busstationen) hade flyttat ifrån den adressen bussbolaget gett oss. Jättekonstigt ju. Vi var därför på jakt men kom fram utan alldeles för stora problem. 

Nästa problem vi mötte var någon skjutning i North Miami. Polisen sökte igenom alla fordon som tog den rutt som vi skulle ta och det hade svalt tid och därför ville chauffören ta en omväg.. Tog extra tid det med men det löste sig.

Fjärde problemet var det absolut största... Vi var på motorvägen, inte allt för långt ifrån Orlando men typ 2 timmar försenade. No biggie dock då vi skulle komma fram 4 på morgonen och nu skulle komma fram runt 6. Sen hände det. Det lät som att någonting slog i bussen om och om och om igen väldigt hårt. Chauffören tog sig ut, tog en titt, kom tillbaka, satt sig och började köra igen. "Skönt", tänkte jag... Ingen big deal. När vi kom upp i hastighet igen så började dock ljudet igen. Vi körde av i vägrenen igen, vår chaufför tog sig ut, tog en titt, vandrade runt.. Tog en bra stund. Han sa efter en timme att "jag har bra och dåliga nyheter. De dåliga är att vi har punka, de bra är att jag precis fick tag i företaget efter 45 minuter". 

Efter det har det bara varit en enda röra. Vi har stått här i 4 timmar och det fortsätter att bli tillbakaflyttat.... De säger att vi kommer härifrån om 1,5 timme... Tyvärr äter det här en portion av vår dag på Universal studios som vi betalat en massa pengar för.. But oh well... Det finns inte mycket vi kan göra... 

Då vi är på motorvägen får vi inte lämna bussen utan bara sträcka på benen i gången i bussen. Vi har ingen mat heller haha.. Vi såg fram emot hotellfrukosten på hotellet men den missar vi nu när vi kommer sent.

Kerstin och jag skämtade om att det var helt ok om bussen var sen då vi fick sovs längre. Att det var bra om vi fastnade i det "early early early morning traffic" men... Nu har vi båda sovit ca 8 timmar och är mer än redo för att ha kul på Universal :(... Får se hur det här slutar. 

Until next time!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar