onsdag 29 juli 2015

Day 11 - Memphis, TN and Little Rock, AR

How-dee! 

Vilka dagar vi slår ihop just nu alltså haha!

Efter ca 4 timmars sömn så steg vi av bussen i Memphis, Tenneesee. The home of Blues and Rock n roll! 

Vi började med att klura ut bussystemet vilket gick hyfsat fort tack vare Google. Vi tog sedan en buss till Graceland vilket är Elvis gamla hem här i Memphis, TN. Han är från Mississippi men flyttade till Memphis ung och.. Graceland är numer en ikoniskt... Område.. Dit folk åker från alla håll och kanter!
Får inte glömma frukost!

Vi tog oss från Graceland till Sun Studio vilket är studion som upptäckte Elvis. Och Jonny Cash. Och B.B. King... Och en himla massa andra framgångsrika musiker. Där tog vi faktiskt en guidad tur. Inte ofta vi lägger pengar på det! Men det var nice! Rätt så ofattbart men himla coolt. Original mick från "back in the days"!

Därifrån tog vi oss närmare Memphis Downtown där vi hittade ett hotell att dumpa väskorna på. En väldigt snäll herre hjälpte oss med det och vi kunde lyckligt fortsätta vår vandring flera kilo lättare. 

Folk i Memphis är faktiskt onaturligt snälla. Alltså.. Av ren vana är det nästan obehagligt då man tycker de är "läskiga" fram tills man inser att folk faktiskt bara är omtänksamma och bryr sig! Nästan sorgligt hur misstänksam man är rent naturligt men oftast så är väl det bra också.. 

Vi tog oss ner till en gata kallad Beale Street vilket påminde mycket om Broadway i Nashville. En massa barer och restauranger med neonskyltar åt alls håll och kanter. I närheten snubblade vi också på Memphis Rock'n'soul museum. Så mycket musikhistoria som pågår i den här staden och de är otroligt stolta över det!


Typiskt för Memphis


Elvis himself

Temperaturerna idag har varit stekheta. Det är alldeles galet vad vi blivit stekta. En hel del pauser har det inneburit.. Vanligtvis runt 33-gradigt men.. Lite extra varmt idag!
Vi tog oss runt ännu mer efter det innan vi tillslut tog oss till Stax Music Acadamy som sista stopp och sen till busstation som vi dessutom fick skjuts till som en bonus! Vid 5-tiden lämnade vi Memphis bakom oss för att åka till Little Rock i Arkansas. En liten stad vi visste absolut ingenting om och som vi mest åkte till för att få in ytligare en stat på checklistan men som sen slutade alldeles utmärkt!

Mitten av USA (där vi befinner oss nu) är så himla platt.. Ännu plattare blir det till och med men det är förvånansvärt alltså haha! 

Little Rock är jättemysigt! Småstadskänsla men lika befolkat som Uppsala. Vi försökte ta oss runt så mycket vi bara kunde innan solen gick ner och vi inte ville vandra runt längre utan att veta med om bra/dåliga områden och det gick strålande bra!

 


Little Rock har tydligen 6 stycken broar som kopplar samman Little Rock med North Little Rock. Av de vi såg så är alla belysta och först trodde jag att de bara spontanändrade färg då de till att börja med var enfärgade men sen upptäckte vi att det att det (självklart) handlar om Amerikas färger/flagga! 


Efter att ha vandrat runt, träffat lite av lokalbefolkningen och fått en känsla av staden så sitter vi nu på ett redigt lyxigt Merriot hotell och tar skydd från natten tills vår buss går vid 2-tiden inatt tillbaka till Memphis och sen direkt till Jackson i Mississippi!
Vi har fräschat till oss, packat om våra väskor och planerat vad vi gör i nästkommande städer. Äventyret fortsätter! 

Min kompis förvandlades till en burrito.......

Ciao for now! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar