fredag 31 juli 2015

Day 12 - Jackson, MS and New Orleans, LA

Hejsan hejsan! 

Vi är som vanligt på resande fot här! Vi hade en massa, masssa bussresande igår. Mest hela dagen bortsett från 2 timmar i Jackson, Mississippis huvudstad och sena kvällen då vi äntligen anlände till  New Orleans i Louisiana. 

Mississippi var väldigt väldigt lantis. Rätt så intressant.. Att få vyn från bussen var rätt coolt. Mississippi är också USA's fattigaste stat vilket delvis märktes av. En lite annan känsla än vad andra ställen kan ge. 

Om Little Rock i Arkansas förvånade mig med att vara intressant så förvånade Jackson mig med att var händelselösare än vad jag trodde.. Och då var ändå mina förväntningar otroligt låga. 


Vi frågar alltid folk vart de tycker att vi ska gå och vi fick bara höra "the Capital building" vilket faktiskt bara är en byggnad... Och vi promenerade längst med deras huvudgata och.. Det liksom händer inget! Promenerade förbi två fik, ett av dessa stänger fyra på eftermiddagen varenda dag. Liksom.. Hallå?  

En random byggnad 


Deras gamla capital buildingDeras nya capital building.. Blir inte intressantare än så gott folk!

Efter två timmar var det dags att åka och vi kände oss vid det laget rätt så färdiga! 

Det är med perspektiv! Snart hemma!

Vi satt oss på bussen ännu en gång (många bussåkartimmar detta dygn) och hamnade till slut i New Orleans, LA. 

Tack vare missförstånd och trasiga telefoner fick vi inte tag i vår värd för kvällen. Inte heller kunde vi få tag i någon ny då New Orleans är ett otroligt populärt resmål för många... Det skapade ju rätt så stora problem.. Jag skäms nästan för att säga att det ibland är en fördel att vara tjejer.. Och utländska.. Och uppenbart förtvivlade.. Det hela slutade i alla fall med att vi sov på hotell, något vi själva inte betalade en krona för. På gott och ont! 


Upptäcksfärd i New Orleans har det varit hela dagen idag. Mer om det i nästa inlägg! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar