onsdag 22 juli 2015

Day 4 - Key West

Hallo hallo! 

Alarmet stod på 7AM imorse. Snörade på mig springskorna och gav mig ut på en runda. 27 fina grader hade jag som sällskap men det var inte dövarmt än så det var heeeelt okay.

Direkt när jag kom hem så gjorde sig Kerstin och jag oss i ordning för stranden. Vår värd hade rekommenderat Fort Zachary Taylor Beach så vi begav oss dit. Jättenice! Lite svenskstrand kändes det som på ett sätt då de var spetsat med barrträd. Sjävklart fanns ju dock palmerna där också och vyn var jättefin! 
Vi stannade där hela dagen och gottade oss. Vattnet var varmt och jättehärligt! Rätt så galet när man hoppar i och det faktiskt känns typ.. Varmt liksom...
Vi pratade lite om nästa steg på resan. Det är ju som att vi har semester en vecka nu. Mycket stränder, fint boende och njutande. Nästa vecka är definitivt mer galen då det istället blir korta vistelser på flertal orter, over-night-buses och mer äventyrande.. Hur som. Vi pratade om vårt nästa mål som är Orlando. Kerstin kollade upp hotellet vi stannar på där (enda stället där vi har hotell) och märkte att alla recensionerna som är från inte-lång-tid-sen fullkomligt sög. Vi läste recensioner innan vi bokade och det verkade okej "back then". Denna gång dock... INTE okej... Inte okej alls. Allt verkade bara fel fel fel och vi vart väldigt obekväma. Det slutade med att vi ringde och dividerade med bolaget vi bokade hotellet och nöjesparkerna genom och allting löste sig tillslut. Vi betalade en del extra men det får det vara värt för lite peace of mind och för att inte vakna med insektsbett och vara omringad av skummisar...

Kerstin sa igår efter snorklingen "folk kommer ju tro att vi faktiskt HAR pengar!" och det är ju lite roligt hur vår resa kan se ut "utifrån".. Det är inte riktigt sant. Vi kör otroligt budjet här. Vi Couchsurfar hela resan vilket är en vanlig grej för Au pairer. Folk erbjuder resare att stanna hos de i utbyte för lite kvalitetssällskap typ.. På detta sätt hamnade vi på 26e våningen i en av de dyraste områdena i Miami och i ett gulligt karibiskt trähus i Key West så vi har ju haft OTROLIG tur.. Vi äter gröt varje morgon som vi köpte och har med oss från Philly (jättegott!). Vi hade tur då Chris bjöd oss på mat många gånger i Miami, och övriga måltider lagade vi själva i hans kök och hade med oss i tupperwear lådor till Key West och liknande. På detta sätt har vi kunnat lägga mer pengar på t ex snorkling osv. Även där har vi dock letat efter det billigaste men fortfarande bra alternativet. Än så länge har det vart rena rama lyxresan vi haft. Kommer fortsätta typ veckan ut, men sen blir det nog mer en intressant och äventyrande resa än vad det blir en lyxig en ;). 

Runt 3-tiden var det dags att promenera tillbaka till Penelophe och Jessica's hus. Vi fixade ihop alla våra grejer och promenerade därifrån in till centrum. Rätt så galet att vi kom dit endast dagen innan. Key West är mysigt. Riktigt mysigt! Tropiskt. Karibiskt. Men så är det fortfarande Amerika.. Galet!

Vi hamnade i en hotellobby där vi gottade på deras air condition. Hoppade sen på bussen tillbaka till Miami och det är därifrån jag skriver nu. Vi ska nu tillbaka till vår värd Chris där vi ska tvätta, duscha efter en alldeles för lång dag och.. Preppa inför ännu en dag imorgon! Det är typ 40 broar mellan Key West och Miami. Vyn från de på vägen tillbaka var amazing!

Imorgon blir det mer spännande som sker då vi ger oss av till The Everglades. Där kan man se alligatorer och annat wildlife så det är vi taggade på!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar