tisdag 21 juli 2015

Day 3 - Key west

Alarmet stod på 3.50 och vi släpade oss upp för att ta en promenad till Downtown Miami och därifrån ta en buss till Key West. So far so good! Väl i Miami Beach blev det en mycket längre väntan på vår tourbuss än vad vår biljett sa att det skulle bli men då vi väl blev upplockade så var det en supersmidig resa som väntade. 

Vägen från Miami till Key West består av typ.. 40 broar. Jättefint är det! Och vår tour guide hade jättemycket rolig fakta och små berättelser om historien om ön så det var en bra balans mellan resande och sovande.


Väl framme i Key West var livet så himla annorlunda! Här har vi Karibien! Äldre byggnader, gulliga butiker, historia och finfina grejer vart man än vänder sig! 

Vi skulle kort efter ankomst ta oss ut på snorklingsäventyr så efter att ha lokaliserat det så kollade vi runt lite i finfina Key West. Här har de en massa "cuban style cigars". Överallt! Varenda gata har en affär. 

Snorklingen i sig var jättenice! Vi såg några enorma fiskar och bara njöt.


På väg tillbaka var det en riktig partybåt. Människorna som jobbade på båten var riktigt härliga och vi hade det hur bra som helst. Får inte glömma att det är riktigt vackert också!

Vi tog oss efter snorklingen hem till Penelope som är vår värd. Vi duschade för att fräscha upp oss (för oj vad svettigt det är!!!!!!!) och andas lite. Vi tog sen en promenad till Amerikas "southernmost point". Botten av staterna liksom! 


Kerstin har massa bilder på sin kamera. De får bli en annan gång! 

Jag har bott längst med The US-1 under hela min vistelse här i USA. Den sträcker sig från Maine i Norr till.. Ja Florida i söder. Mer precist en gata här i Key West som är starten av hela gatan. 

Vi tog oss därifrån tillbaka till en slags huvudgata. Här i Key West är Key Lime en big, big deal. Du hittar Key Lime grejer överallt och.. Key lime pie är tydligen ett måste. Efter lite googlande och frågande så hamnade vi på Kermit's Key lime pie där de hade en chokladdoppad en som vad jättepoppis. Helt okej! Ingen favorit direkt men heeeelt okej!
Vi vandrade därefter gator upp och ner. Efter ett litet break på ett ställe längst med den upptagnaste gatan i Key West så begav vi oss till Sunset pier där vi missat solnedgången men ändå fick en mighty fine vy. Uppskattades en massa! 


Hem tog vi oss efter det. Efter en massa pratande med en av tjejerna vi bor hos om... Alternativ hälsa typ... Så somnade vi sååå gott i varsin ände av soffan. Inte helt fel! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar