måndag 31 mars 2014

WASHINGTON D.C. - memorials, monuments och allting där emellan

När vi vid sjutiden kom fram till Washington D.C. så tog vi oss först till vårt hostel där vi till och med fick äta frulle gratis. Man tackar. Bra start på det resten av dagen hade att erbjuda. Det var bara snöra på sig skorna och börja promenera.

Likt Grand Central Terminal så var Union Station väldigt maffig

Vi var lyckliga, taggade och glada!

Vår lördag var fullspäckad av monument och vandringar.
Vi började det hela med vita huset och jobbade oss sedan vidare mot Washington memorial vidare mot Jefferson, Martin Luther King Jr och Lincoln memorial. Vi tog en taxi till the Capitol, åt lunch på Pete's diner och sen delade vi på oss där några tog taxi tillbaka till hotellet.

Vita huset

Mina stjärnor. Eva, Sandra, Or, Frieda och Sophia! 

Framför Washington memorial
Jefferson Memorial

Vi klarade oss hela vägen runt den stora sjön!


Vädret var inte ett stort fan.. Det blir vad man gör det till! 

Martin Luther King Jr Memorial
Korean war memorial


Älskade den här väggen som var vid Korean war memorial. Det såg först ut som smuts på sten, sen märkte man att det var ansikten längst hela väggen. Jättecoolt! 
Abraham Lincoln memorial 


Vädret började ge upp på oss och det regnade bara mer och blev dimmigt som bara den =O 

Den snälla mannen som tog den här bilden dansade runt ett bra tag innan han verkligen tog en bild så tänkte att... Den måste ju upp på bloggen!



The Capitol
Min fina vän <3

Som ärtor i en.. Ärtsäck.. 

Fast vi var nog rätt så trötta ändå.....  

Efter the Capitol var vi dyngsura och kalla, men inte är man bitter inte. Vi tog oss till närmsta matställe och sen tog fyra av oss tillbaka till hostellet och Sophia och Frieda tog sig till Museum. Efter en megavarm dusch var man tillbaka på banan igen och vi landade i samlingsrummet som hostellet hade och bara existerade ett tag.



Trötta och fullproppade med Washington, Love it! 

Lördagskvällen bjöd på Earth hour och pga det så hade hostellet något earth hour event som vi hamnade i. Hur är Europa när det kommer till miljöfrågor? Jo det skullle ju vi vara experter på!


Av rätt självklara anledningar blev det en tidig kväll för att preppa inför en halvfylld söndag. Mer om det i annat dock.

Until next time amigos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar