tisdag 1 april 2014

WASHINGTON DC - holocaust museum och hemresa

Halloj!

Söndagen gick otroligt fort i DC. Fanns ju massa att göra men blev himla kort om tid.

Frieda och Sophia åkte hem tidigt tidigt då de behövde jobba på eftermiddagen. Jag och Or vaknade vid sju-tiden och tog oss på frulle för att starta dagen på bästa sätt. Vi väntade på kär spanjorskorna Sandra och Eva som tog tid på sig hah.. Vi fyra hittade hur som helst till metron och tog oss till the Holocaust (förintelsen) museum.


Otrevliga väder haha...

 Washington DC är som ni kanske märkte av gårdagens inlägg en heeeeeel del viktiga byggnader, monument och museum. En sjukt bra grej är att alla museum är gratis. De är himla bra och ligger relativt samlade så det är ju bara att försöka ta vara på tiden. Tyvärr var tid någonting jag och Or inte hade då vår buss gick vid 1.30pm men vi kom i alla fall dit.

The Holocaust museum välkomnade oss med en lång köööö. De hade flera utställningar men för att få se själva "huvudutställningen" behövde man stå i kö för biljett. Det gick snabbt och smidigt dock och efter var det bara säkerhetskontroll innan vi var inne.Vi var där runt 11 men fick biljett för att gå och och se utställnigen runt 12.15 någonting. Vi inte skulle hinna med om vi skulle ta buss vid 1.30 och hämta grejer på hostelet.. Jag nöjde mig fint med de andra utställningarna dock! De hade en utställning som hette "Daniel's story" vilket var gjort för barn typ... Det var som en berättelse tagen ur en judisk pojkes dagbok och de hade sedan gjort som scener av det. Man började i deras fina hus i Tyskland, man fick se deras fina butik som familjen ägde men sen ändrades allt. De fick inte vara där de ville, han blev behandlad annorlunda i skolan, de fick inte handla vad de ville där de ville, de fick inte ha samma läkarvård. De flyttades till ghetton, efter det till koncentrations läger. Så himla sorgligt bara.. Usch.

Det var jättebra gjort och samtidigt bara så sjukt sorgligt. Or lyckades prata in sig hos vakten så hon fick komma in ändå, någonting jag är glad över då det var viktigt för henne. 

Vi tog taxi till hostellet och sen buss till Union Station. Jättesmidigt! Likt till DC så spenderades hemresan mycket sovandes. Att komma hem efter det gick jättesmidigt. Tog en taxi från tågstationen hem och hade en jätterolig irländsk taxiförare. Människor i detta landet, de faller mig alldeles i smaken även fast de är skummisar. Han var knäppis men full av humor och gav min kväll lite guldkant, någonting man tackar för! 

Kom hem till kramar och gullande lagom till läggdags. "Jag har inte sett dig på tre dagar!!! Mamma säger att du har en veckas semester. Åker du bort då också? !". Gullisar. Jag gillar de så! 

Washington äventyret var ett snabbt ett men så himla bra :). Vill gärna tillbaka i sommar då det inte regnar "cats and dogs" för kan tänka mig att staden är rätt så fantastisk då. Får se vad ekonomin tillåter, känner att det inte alls varit starkaste sidan sen jag kom hit, tack och bock donken för en solid grund innan jag kom hit (:

Until next time amigos!

1 kommentar:

 1. Hej!
  Här kommer lite frågor om Au-pair livet. Skulle vara jätte tacksam för svar! :)
  När du väl började som Au-pair, var det som du hade förväntat dig att det skulle vara? Varför/ Varför inte?
  Skulle du rekommendera någon annan att åka som Au-pair?
  Hur ska man vara som person för att klara av att vara borta ett år från sin familj och vänner?
  Var har varit det bästa vs det sämsta med din tid som Au-pair?
  Hur hanterar du din hemlängtan, om du har någon vill säga?

  SvaraRadera