onsdag 11 mars 2015

CHICAGO - part 2

Vi vaknade vår andra morgon i Chicago hyfsat tidigt. Efter att ha gjort oss i ordning tog vi oss ännu en gång mot tågstationen för att köra ett nytt försök på Willis tower.

Vi gick förbi en kyrka med stenar från byggnader/monument från olika delar i världen. Notre Dame, Kinesiska muren med mera. 

Det fanns till och med lite Swedish rep där! 

Vi kom dit precis vid öppning och missade de större köerna. Willis tower är Nord Amerikas högsta byggnad, det var jättecoolt då de i hissen berättade när vi "åkte förbi" andra höga byggnader och vi var way passed Eiffeltornet, Empire state med mera. Väl uppe har man vy i alla väderstreck och man ser huuuuur långt som helst. Chicago, med förorter osv är helt enormt! Vi såg ända bort till Michigan (grannstat) och det var rätt så amazing.En "big deal" med Willis tower är att de har något de kallar "the ledge". Det är som glasbalkonger där även golvet är glas. Man kan vandra ut där och liksom.. Gå på ingenting. Tänkte att det inte var en big deal riktigt men det var faktiskt rätt så skumt haha! Jättecoolt.Det är alltid så konstigt att vara på så höga höjder då man är above everything else. Andra byggnader i Chicago är INTE små men man var så himla högt ovanför de att det var obegripligt.

Downtown Chicago
Vi tog oss vidare därifrån till Navy Pier igen där vi gjorde en Insurgent (andra filmen från Divergent-triologin) 4D demo. Rätt så kul faktiskt haha.Vidare därifrån tog vi oss till Lincoln Park där de hade Lincoln Park Zoo, ett gratis zoo men en massa djur. Jättemysigt!

En sandkatt. aldrig sett förr. Man såg att den var lite annorlunda från en vanlig katt men SÅ himla söt! 

Från Lincoln Park zoo var det dags att ta oss hemåt igen för att hämta våra grejer.

Vi fastnade pratandes med vår värd "Ross" och det blev nästan katastrofalt! Vi begav oss hem tidigare än planerat då vi var trötta och möra. Då vi kom till lägenheten tidigare trodde jag att vi hade lite extratid men tiden SPRANG iväg och vi fick skynda oss till flygplatsen. Vi missade ett tåg men de ska komma med 6-8 minuters mellanrum så det var väl ingen större fara tänkte vi. 10 minuter senare började paniken dock komma en aning...! Vi hade 25 minuter till de började boarding och vi hade en 30 minuters tågresa framför oss med ett tåg som inte ens var i tid. Vi skulle dessutom försöka hitta vår väg från tåget till gaten och dessutom ta oss igenom security. Det var lite väl spännande. Illa, illa, illa.

Tåget gick okej och Kerstin som hatar att springa körde stenhårt då det var precis vad vi fick göra. Vi sprang och möttes av dödens kö i Security checken, vi blev skickad till en annan check point, som skickade oss till ytligare än som var nästan tom. Vi frågade om vi kunde få hoppa förbi de och snällt nog så fick vi det. Efter grabbade vi tag i våra grejer och sprang i strumpor genom flygplatsen.

Vi kom fram till gaten när det var 2 ynka människor av allihopa som skulle med kvar i kön. Inget "final boarding call" så jag kan fortfarande må bra över det faktum att man aldrig har varit "den där" haha.

Vi lämnade Chicago på ett väldigt fint sätt! 

Overhead compartments var fullt så de ville checka in Kerstin's handbagage. Otroligt otagg var vi på det då vi inte ville vänta på bagage i Philadelphia så vi försökte smuggla med det på flyget och det funkade alldeles utmärkt. Tack och lov...


Hello Philly!
Flyget hem tog bara ca 1,5 timme och i Philly hämtade snälla, snälla Nian upp oss och tog oss hem. Jag kom hem 20 minuter före curfew trött och glad. Vilken helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar