måndag 12 januari 2015

The epic roadtrip - DELAWARE, VIRGINIA, MARYLAND

Sååå... Våran roadtrip. Hur gick den nu då? Strålande bra!

För att ta det från början så hämtade Kerstin mig 4.03 på morgonen. Svart som natten var det men vi var otroligt energifyllda och styrde kosan mot Dover i Delaware. På vägen dit såg jag till och med en fallande stjärna!!!!!!!!! MIN FÖRSTA NÅGONSIN I LIVET!! Självklart gick ju resan smidigt som tusan efter det och vi anlände runt halv 6 på morgonen. 

Vi stannade först och åt frulle jag tog med mig hemifrån innan vi tog oss till Dover Downs som var ett hotell och Casino de hade.
Vi hade sett bilder på en stor apa (vi trodde det till att börja med i alla fall) och gick på jakt på den.

Visade sig att det inte var en apa. Men ändå! 
Vidare i Dover tog vi oss. Vi hamnade vid en hel del historiska byggnader och då det är Delawares huvudstad så fanns det både det State Buildings och liknande. Himla mysig men inte så fartfylld stad.

Vi var på jakt efter vykort då Kerstin köper vykort överallt ifrån. Lättare sagt än gjort har det verkligen visat sig att vara och då vi skulle åka igenom Delaware på vägen tillbaka så bestämde vi oss för att vänta med det till vägen tillbaka. 

Nästa stop blev Shenandoah National Park i Virginia. Vi åkte igenom lite av Maryland på vägen och vi stannade på Dollar tree i en liten stad som heter Annapolis. Innan jag sa 'ja' till den familjen jag är i nu så funderade jag STARKT på att åka till en familj Annapolis istället. Det var lite kul att åka igenom där och se hur det var over there. Väldigt fint!

Vidare tog vi oss innan vi kom fram till parken. I parken var det som en väg så man betalade i ett litet bås, tog sin bil och åkte och så var det utkiksplatser som spetsade vägen överallt. Vi stannade på en massa såna och utsikten var grym då vi var på en sån hög höjd. 


 

 

Parken är nog alldeles fantastisk när den är grön och fin så vi funderar på att åka tillbaka i vår eller sommar. Strålande idé enligt mig! 

Vi tog oss från parken vidare till Virginias huvudstad Richmond. 

Vi var på deras Holocaust museum som var... Ja vad säger man? Jättebra jobb men som alltid är det jättejobbigt att läsa om allting som hände under Andra Världskriget. De rekommenderade inte museumet för barn under 11 och man förstår ju för det var en massa himla störande bilder där.
Vi var fast i ett rödljus och helt plöstligt så hoppar Kerstin ur bilen för att ta den här bilden haha

Virginias State Building


Vi tog oss till The Hollywood Cemetery som är en gammal, gammal kyrkogård där bland annat två amerikanska presidenter är begravda.Kyrkogården stängde precis när vi kom dit typ så vi han gå in lite men behövde sen vända på direkten. 

Även från Richmond ville hon ju ha vykort då vi var på jakt och åkte runt, runt, runt, runt. Klockan 6 på kvällen efter 14 timmar dag, mycket spenderad i bil så vart ju energin kanske lite bristande. Vi hade ingen lycka eller framgång så jag förslog att vi testade på en till rastplats och vi tog oss på 1,5 timmes resa norrut (hemåt) och hoppades. 

Väl framme på ett stort truckstop så jagade vi ännu mer. Det såg mörkt ut men efter ett tag så hittade vi tillslut dessa jäkla vykort. Vi behöver alltid jobba så himla hårt för de haha! Kerstin körde efter det så jag kunde sova. Vi bytte om efter 2 timmar i Baltimore efter ett stopp för tankning och körde vidare hemåt. Vi stannade på ännu en rastplats i Delaware och hittade (superfula) vykort för Kerstin där. Sista timmen hem gick fort och smidigt och helt plötsligt var vår farofyllda dag över. Det kändes som att vi var borta hur länge som helst. 21 timmar efter att hon plockat upp mig släppte Kerstin av mig hemma och sängen kändes skönare än på länge. 

Vi hade så otroligt mycket tur på den här resan och det var verkligen sååå himla roligt! 


Kerstin hade något på fönstret och testade någon grej på utsidan. När det inte funkade märkte hon att det var på insidan av vindrutan. Hon använde då samma grej på insidan vilket gjorde hennes ruta JÄTTESKITIG! När solen sen sken så såg man ingenting så vi behövde fixa det.... Man tar vad man haver. Mycket hjälp var hon inte dock då hon mest skrattade och tog kort haha
Det är så okomplicerat med Kerstin liksom. Vi kör på det vi känner för och oftast så matchar det så himla bra. Hon förstår mig och jag förstår henne. Jag tänkte på när vi satt i bilen och hade typ 4 olika samtalsämnen samtidigt. Vi pratar om någonting och sen blir det tyst, sen svarade jag på någonting helt annat och hon förstår precis vad jag pratar om. Sen blir det tyst. Och sen börjar hon mitt i någonting heeelt annat och jag förstår precis vad hon pratar om... Det är så lättsamt liksom! 

Vi kände hur som helst att "nu vet vi att vi klarar av det här" så just nu kollar vi på andra ställen vi kan ta bilen till. Förvånansvärt nog så var det här superbilligt! Totalt per person blev det typ $35 vilket är ungefär 250 svenska kronor. Då menar jag allt. Mat, bensin, inträde till park och museum (museumet var gratis) och allting på väg dit och tillbaka med. Helt ofattbart haha... Bensinen i Virginia var under $2 per gallon (ca 4 liter). Det är ungefär 3,5 svenska kronor per liter. Det är larvigt! Kerstin har också en hybridbil och det hjälpte en himla massa. As bra helt enkelt. Nästa äventyr, bring it on! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar