torsdag 31 oktober 2013

PolisincidentTänkte slänga upp en (liten) text här på mitt första möte med polisen i Amerika. "Va? Redan efter en vecka?!". Yup yup. Jag är graciös..........

Igår kväll innan jag slutade hämtade jag 12-åringen på tennisträningen. Jag har sett att folk här inte kör med sina ljus tända på bilen under dagen och jag ville verkligen vara jättenogrann med att de var på innan jag åkte. Jag satt på bilen och det lös ju i fram ju så jag tänkte att okej vad bra. Radion och panelen i mitten var mörk men hastighetsmätarna var tända så jag tänkte att okej det är nog som det ska.

Tog trippen till tennisen utan några problem, hämtade upp honom och körde tillbaka. Det är massor med stopp-skyltar här i USA. ÖVERALLT. Grejen är att folk oftast inte stannar vid de. Lite som väjningsplikt för många.. På körkursen som jag hade på orientationen sa de att man skulle stanna, vänta i tre sekunder och sen åka, alltså EGENTLIGEN mer noggrant än i Sverige till och med... Min filosofi är att om jag stannar helt vid varje stopp-skylt som jag skulle göra i Sverige borde det ju vara okej.

I vårt område finns det stoppskyltar lite här och där. I en T-korsning fanns en av dessa och i mörkret så stannade jag vid den och såg en bil komma från den korsade vägen. Jag trodde att han skulle åka rakt fram så jag stannade gott och väl. Det visade sig att han skulle svänga så jag åkte vidare. När vi åkte förbi såg jag att det var en polisbil och tackar tyst mig själv för att jag stannade helt korrekt vid stoppskylten.

I min backspegeln ser jag ändå sen att han åker efter oss (folk som känner mig vet att jag inte alls är ett stort fan av poliser, det faktum att han åkte efter oss var otroligt obehaglig.. När man dessutom hört massa skräckhistorier.. GAH). Jag svänger upp på vår uppfart där vi har en grind vi behöver vänta på ska öppnas. Jag stannar kollar i backspegeln, ser att han åkt efter oss och att han dessutom kliver ur bilen. Tusen tankar! "Stannade jag inte som man skulle? Vad har jag gjort? Har något hänt?".  Jag hoppas dock fortfarande att jag ska till grannarna eller liknande. Jag börjar rulla då grinden hade öppnat och då börjar han tveka och backa tillbaka till bilen. Jag stannar för att jag förstår att han kanske faktiskt vill oss något. Han börjar gå. Jag rullade lite (fortfarande osäker?) och han backar då och TÄNDER SINA (BLÅ)LJUS. Jättedramatiskt med de blinkandes i mörkret. Jag får lite halv panik men håller mig väl ändå relativt lugn........... Jag har ju 12-åringen i bilen.

Firar ner rutan och fram kommer en polis. Han hälsade (alltid lika trevliga här) och berättar att jag hade bara dimljus på bilen (det visas tydligt hemma i Sverige, här var det inte en enda lampa som visade det?) och att jag inte hade några ljus bak och alltså kunde inte andra bilar se mig åka i mörkret. Sen sa han "jag ser ju att ni är på väg hem" och skrattade. Som tuuuuuur var var den här polisen otroligt snäll. Nice om jag hade fått böter eller liknande när jag varit här i 6 dagar. SCORE!

Min värdmamma bara skrattade liksom 12-åringen också gjorde och vi sprang sen ner och fixade ljusen på en gång. Hon trodde de hade gjorde sådär när de höll på med oljebytet härom dagen.

Mitt första möte med poliser. Han var inte så farlig, svarare tvärtom. Men fyyyyy vad obehagligt!  

Nu ska jag ut på äventyr med bilen (och köra exemplariskt...).

Until next time amigos!

1 kommentar:

  1. :o Tur att det hände nu i början av din vistelse. Hade det hänt om 6 månader kanske polisen varit tuffare. Tur att du är så lugn och stabil, inte stressar upp dig. Nu kommer du aldrig göra samma miss igen ;)

    SvaraRadera