måndag 28 oktober 2013

en vecka i staterna!

God kväll där!

Är allting bra?

Idag har det varit en lat dag här i Staterna. Jag startade dagen på bästa möjliga sätt med ett "kort" skypesamtal med min älskade Petra. En liten bit av Sverige helt enkelt, alltid mysigt :) Jag tog mig sen ner för att äta en himla mumsig frulle. Den här familjen är så noga med vad de äter och kylskåpet är fyllt med massor med gott (och läskigt). Att färska jordgubbar alltid finns tillgängligt uppskattar i alla fall jag något enormt :>


Resten av dagen är lite ihopmosad. Rainbow loom är ju perfekt lata dagar som dessa, det blev också det vi sysslade med. Jag har inte hållt på med det här i Sverige men antar att det finns där också? 


Tolvåringen har haft turnering i tennis hela helgen och bara sådär så hade han vunnit alltihop. Så himla bra grabb det där alltså! Hem kom han med en fet pokal och sätter sig och gör läxorna som om det tillhör normaliteten, jag är helt förvånad! Det lär ju bli någonting jag får vänja mig vid :O 

Idag kom även några vänner till familjen över på middag. Min värdmamma sa att det skulle vara "very casual" men jag visste ändå inte vad jag kunde vänta mig. "Very casual" visade sig vara träningskläder och grillpartaj på ett ungefär. Väldigt mysigt var det i alla fall! Har träffat så otroligt mycket folk senaste dagarna, såna saker jag inte är proffs på då namnen går in i sisådär tre sekunder för att sen försvinna lika fort igen.. Man borde kunna anpassa det här i sin egna takt istället så jag slipper göra bort mig då alla dessa människor har sagt "vi kommer att ses mycket framöver", väldigt lugnande liksom! 

Jag satt mig för att försöka få ordning på all information vi har fått från förmedlingen också. Förmedlingen jag åkte med är verkligen otroligt bra då man får mycket information, tips och tricks hela tiden men då jag inte kollat det på en gång har det verkligen blivit för mycket av det goda just nu. 

I morgon börjar jag jobba "på riktigt". Min värdmamma sa åt mig att ta sovmorgon IGEN för att jag "hjälpt till så himla mycket i helgen", detta innebär då att jag kollat film och gjort armband haha. De skämmer bort mig alldeles för mycket :) När jag väl bestämmer mig för uppgång ska jag i alla fall hoppa in i bilen och bara köra. Även detta sa min värdmamma åt mig att göra och jag har ingenting emot det. Vill känna mig mer säker på vägarna så i morgon ska jag hitta en affär och tänkte även ta mig till stranden som ska ligga här i närheten. Looking forward to it! På eftermiddagen är det träningar åt alla håll och kanter så ska se till att börja hitta här omkring :) 

En vecka sedan jag satt mig på ett plan och tog mig hit förresten! Det känns som hur lång tid som helst sen samtidigt som tiden har gått otroligt fort... Så mycket har man redan lärt sig bara den här senaste veckan, jag ser verkligen fram emot vad framtida veckor har att erbjuda :) 



Newark airport


On top of the Rock. Rockefeller Center


1 kommentar: