onsdag 11 juni 2014

BOSTON - day 2

Halli hallå!

Lördagen i Boston var smockad med grejer! 

Vi träffade upp Sophia och Clara och tog oss sedan till tunnelbanestationen tillsammans. Vi var inne i Boston runt 10-tiden och 10.30 hade vi sen en tour av Boston planerad! De har en Freedom trail i Boston som går förbi massor med historiskt viktiga byggnader, vi gjorde en gratistur av en del av den vandringen.

Vår guide Brian var out of this world haha. Han var så otroligt engagerad, superknasig och underbar. Han kunde otroligt mycket och pratade ibland med sån otrolig inlevelse att man blev helt tagen haha. Turen var rätt lång (2,5 timme) men bra ändå!



Det är minsann äkta guld på den där kupolen


Ett hus med adressen 10,5. Här inne har de ett arkiv m en bok gjord av hud. Fräscht! 
Gästar en gammal kyrkogård
Gillar du öl så kanske du känner igen dig. 


När vi var klara med turen var vi utanför någonting som hetter Faneuil hall. Precis bakom Faneuil hall fanns någonting som hette Quincy market, ett nutty place fyllt med mat, mat, mat och mer mat. As mysigt! Vi bestämde oss för att käka vår lunch därifrån så vi tre tog något och gick sedan ner mot Bostons hamn där vi satt oss på en bänk och käkade, mysigt! Vi la oss i gräset och bara sträckte på oss ett tag innan vi tog oss till The Holocaust memorial.


På ett torg utanför Quincy market hade de dagen till ära någon pride hyllning. Härligt! 

Quincy Market 
Columbus park/Boston Harbor



Att se the memorial var jättehemskt faktiskt. Det var bra gjort och fint men hemskt. Massa citat från folk som överlevt och glaspelarna själva var fyllda med nummer. Nummer var "namnen" på de som dött i de olika koncentrationslägren. Sjukt.





Vi gick från Holocaust memorial till Little Italy och BAM så kändes det som att man var någon helt annanstans. Massa tegelhus och små söta restauranger och butiker. Vi tog bara en liten promenad igenom det men det var mysigt! 

Efteråt så satt vi oss i en av parkerna vi hade gått förbi på väg till Little Italy. Det var rätt coolt då de hade som fontäner typ.. Men ja.. Det var liksom lekbart. Massa barn lekte och vid ett ställe där de inte hade själva stålarna kunde vi promenera runt och bara svalka oss då det var som ett lager med vatten som man kunde promenera i. Jättehärligt i det varma vädret! 
 

Rätt tufft var det ju ändå! 
I parken stannade vi ett bra tag och där träffade vi också Clara igen som hade varit i skolan. Vi tog oss och åt Frozen yoghurt och tog efter det subway till Prudential center vilket var typ den näst högsta byggnaden i Boston. Högst upp i byggnaden hade de "Top of the Hub" vilket var en restaurang och bar. Detta fantastiska tips hade vi fått av vår guide Brian haha. Vi tog oss dit men då maten är dyr så tog vi bara någonting att dricka och fick den grymma utsikten på köpet. Bra grejer! 




I samma byggnad hade vi Cheesecake factory där vi mötte Claras två tyska vänner. Vi hade mysig middag där innan vi tog oss hem och somnade så gott så! En väl spenderad dag i Boston där alltså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar