tisdag 18 augusti 2015

Day 30 - Rhode Island adventures!

Hejsan hallå!

Inte hade jag en aning att jag tillslut skulle hamna där men... Kira är en riktig smart fena! Hon klurade ihop det, jag frågade Monique om hon kunde ta hand om hundarna och.. Vips så fick jag och Kira möjligheten att åka till Rhode Island över dagen!

Vi lämnade vid 9-tiden och styrde kosan mot New Haven i Connecticut. Jag var där med Kerstin och Suné i typ.. Februari..? Kira hade aldrig varit där så det var mysigt att ta sig tillbaka!

Fina Yale University

Tillbaka till fyren!
Throwback to our view in February
Vi tog oss sedan därifrån direkt till Rhode Island där vårt första stopp blev Jamestown.

Rhode Island kallas "The Ocean state" och det är inte svårt att förstå varför. 
 Rhode Island är den minsta staten i USA och har en hel del kust. Så himla vackert var det verkligen från att vi anlände till det att vi tog oss hemåt.


I Jamestown hade de en gömd liten juvel. Det var en liten vik fullt med människor. Folk som simmade, dök, snorklade, kajakade osv. Inte den finaste stranden, men folk verkade älska det för det.

Vi frågade några herrar hur det kom sig att folk drogs dit för att dyka för det var PROPPAT med dykare och de sa att det fanns mycket att se, var en bra nybörjarplats och runt hörnet från viken blev det plötsligt jättedjupt för mer erfarna dykare. Det ni!

Utsikten var breathtaking
Newport var vårt mål med resan. En liten kuststad med gott rykte.


Vi parkerade bilen och promenerade runt en del och det som mötte oss var en massa massa massa vackra ställen. 

Vi blev rekommenderade att köra ner en Bellevue avenue. Hela gatan var spetsad av hus som var praktiskt taget slott. På riktigt alltså. Slott. Med stora tomter och perfekt klippta häckar. Slott alltså!

Vi snubblade in i The Cliff walk vilket är en en ca 6 km lång promenadsträcka längst med klipporna. Så himla, himla, himla fint! En perfekt dag var det!

Bellevue avenue tog oss sedan till Ocean drive vilket skulle vara en annan scenic drive. Där var det nästan ännu vackrare. Och husen som var längst med den gatan var ju värdig av miljonärer.

En park där en massa människor flög drakar. Jättemysigt!
Allting spetsas av vackert hav. Det var så himla himla vackert!
Vi tog oss efter det hem. Waze visade oss en knasig väg hem helt i motsatt mot bil-GPS'en men vi kom tillslut hem efter en otroligt bra dag!

Jag kunde inte sagt det bättre än min fina vän här. Galenskaper!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar