måndag 17 augusti 2015

Day 27 - Montauk with Kira

Dåligt med bloggande här just nu! Mycket som pågår i vanlig ordning. Min värdmamma gav Kira off i torsdag så vi kunde ta oss ut till tippen av Long Island och Montauk vilket är en strandort där ute.

Vi lämnade vid 8-tiden på morgonen och kom efter ca 3 timmars körande fram till Montauk. På vägen seglade vi förbi The Hamptons (med alla perfekta, stora hus) och en massa massa massa vacker utsikt.

Vi började med att ta oss igenom hela samhället för att få en liten översikt. Vi tog oss ut till fyren som är allra längst ut på tippen och tog oss sen tillbaka. Vi hamnade tillslut hos Stephanie vilket är vår värdmammas bästa vän. Hon och hennes familj hyr hus där ute varje sommar och vi gick snällt parkera våran bil hos de. De utrustade oss även med en karta och ett klyftigt parkeringspass som gav oss möjligheten att parkera på en massa olika stränder i samhället. Kira och jag började med att ta vårt pick och pack och promenerade till stranden som de bodde typ 3 minuter ifrån.Det var så himla vackert! We loved it! På vägen till Montauk såg vi bilar med surfbrädor och väl här så förstår man varför! Vågorna var rätt så vågade haha.

Vi tog oss ett dopp. Allting gick strålande fram tills att vi båda blev helt översköljda två gånger i rad och Kira tappade sina solglasögon.. Då var det dags att ta sig ur vattnet haha. Vi njöt dock av solen. Inte helt fel!

Go-to snacks!
När vi kände att vi fått nog så tog vi allt vår pick och pack tillbaka till huset. Steph hade berättat om den "coola stranden", Ditch Plains, så vi kände att vi behövde ta oss ut dit för att ta en titt. Sagt och gjort! Vi hoppade in i bilen, körde genom samhället och hamnade tillslut på Ditch Plains beach.Ditch Plains var tydligen tid alla surfare tog sig. Stället var smockat om man jämför med andra stranden. Här tog vi det himla lugnt ett tag. Badade i solens strålar innan det var dags att ta sig in till samhället för att kolla runt lite.

En hel del butiker hade bara en massa random prylar. Kul det med!
Uppmuntran vid fyren haha

Montauk är jättegulligt faktiskt! En typiskt strandort på något sätt. En typisk kustort ska jag kanske säga. Vi spanade in deras gulliga bagerier, butiker och annat skojs innan vi hamnade på en pizzeria för middag. Åt mitt livs ostigaste calzone och vi kunde sen ta oss tillbaka till huset för att fräscha upp oss lite...

Dagens sista stopp blev tillbaka ut till fyren där vi fick oss en glimt av en fantastiskt fin solnedgång.Det vankades solnedgång


Det var vi två och alla smöriga par haha!


Vi tog oss därefter ännu en gång tog tillbaka till huset där vi sa tack och hej och började resan hem. Efter ytligare 3 timmar kunde vi landa i våra sängar efter en otroligt produktiv och bra dag.

Ciao på den liksom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar